Çevrimiçi Sempozyum: XXI. Asırda Çevre Meselelerine Hukuki Yaklaşımlar Sempozyumu

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Bakırçay Üniversitesi Stratejik Bölge Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işbirliği ile 2 – 3 Mayıs 2023 tarihlerinde farklı üniversitelerden hukuk alanında uzman birçok akademisyenin katıldığı, “XXI. Asırda Çevre Meselelerine Hukuki Yaklaşımlar” başlıklı online bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda alanında uzman akademisyenler, iki gün boyunca içinde bulunduğumuz yüzyılın tanık olduğu çevre meselelerini Uluslararası Hukuk, Avrupa Birliği Hukuku, Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk ve Ticaret Hukuku perspektiflerinden değerlendirdiler.

Sempozyumun ilk açılış konuşmasını ülkemizde hayvan hakları ve çevre hukuku konusunda bir çok eser vermiş Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şeref ERTAŞ yaptı. Sayın Prof. Dr. Şeref ERTAŞ, açılış konuşmasında artan dünya nüfusu ile endüstrileşmeyi çevre canavarına bezettiğini, böylece kendi kendimize zarar verdiğimiz ve ekosistemdeki canlı cansız tüm varlıkları korumamız gerektiğini vurgulamıştır. Konuşmasının devamında Sayın Prof. Dr. Şeref ERTAŞ, tüzel kişilerin hukuki bir kişiliğe haiz iken insanlar gibi beş duyu organına sahip hayvanların ve elbette çevrenin de bir hukuki kişiliği olabileceğini, insanın çevreyi koruma sorumluluğunun nedenlerini açıklamıştır.

Sempozyumun kaydını dinlemek için:

.