Etkinlik: “Dünden Bugüne Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” Paneli

Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak 4 Mayıs 2021 günü “Dünden Bugüne Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” başlıklı bir panel düzenlenmiştir. Panel Kapsamında açılış konuşmasını Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Işıl Özkan gerçekleştirmiştir.

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin farklı boyutlarının ve ilişkilerdeki temel sorunların ele alındığı panelin moderatörlüğünü İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu gerçekleştirmiş, panel kapsamında İstanbul Gedik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Günuğur “Askıda Üyelik”, TOBB-ETÜ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sanem Baykal “AB’nin Geleceği Tartışmaları ve Türkiye”, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem Nas ise “Türkiye-AB İlişkilerinde Yeni Arayışlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir.