“ABD-Türkiye İlişkilerinin Geleceği ve Diplomasi Mesleği” Konferansı

Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Büyükelçi (E) Namık Tan’ın katılımıyla 24 Ekim 2018 günü “ABD-Türkiye İlişkilerinin Geleceği ve Diplomasi Mesleği” ​başlıklı bir konferans düzenlenmiştir.

2010-2014 yılları arasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği görevini yapan Emekli Büyükelçi Namık Tan, iki bölümden oluşacak etkinlik kapsamında öncelikle diplomatlık mesleği hakkında kendi bilgi ve tecrübelerini aktarmıştır. Büyükelçi Tan, bu kapsamda, 1982 yılında 3. Kâtip olarak Dışişleri Bakanlığı’na girmesiyle başlayan ve 2014 yılında Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği görevi ile son bulan meslek hayatını ve bu alanda yaşadığı zorlukları üniversite öğrencileriyle paylaşmıştır.

Konuşmasının ikinci bölümünde ABD-Türkiye ilişkilerindeki güncel gelişmeleri yorumlayan sayın Büyükelçi, ilişkilerin genelindeki bazı sorunların ABD ile ilişkilerin geleceği konusuna kaygılı bakmasına neden olduğunu söylemiştir.

Ulusal basında da ses getiren Büyükelçi Namık Tan’ın konuşmasına ilişkin ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız:

ABD Eski Büyükelçisi Namık Tan Yaşar Üniversitesi’ne konuk oldu